Telefonische bereikbaarheid: 053/85.98.98
Ma. tot don.:van 9u30 tot 12u00 en van 14u00 tot 16u30
Vrij.: van 9u30 tot 12u00 en van 14u00 tot 15u30
BTW BE 0439.913.806 | RPR - Gent, afdeling Dendermonde
KBC: 736-0308716-28 | IBAN: BE26 7360 3087 1629
info@axisfinance.be |
Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een gans pak elementen en overwegingen. Toch geven we hier graag alvast wat algemene richtlijnen waarmee u zeker rekening kan houden.
Het oprichten van een vennootschap evenals de opvolging ervan brengt een aantal extra kosten mee. Noteer dat hier echter ook belangrijke voordelen tegenover staan: doordat u boekhoudkundig verplicht bent om een volledige boekhouding te voeren zal u ook continu een opvolging hebben van uw openstaande klanten en leveranciers.
Eén gouden regel: laat nooit de keuze afhangen van het verschil in kostprijs, daarvoor zijn de andere beslissingsvariabelen veel te belangrijk.
De oprichting van een vennootschap heeft een fiscaal voordeel doordat u met twee personen werkt (uzelf en de vennootschap) en u dus de mogelijkheid heeft om inkomsten optimaal over deze twee personen te spreiden. Binnen een vennootschap heeft u ook bepaalde optimalisatiemogelijkheden die u niet heeft binnen een éénmanszaak.
• Bescherming van uw gezinswoning ten opzichte van de schuldeisers van de vennootschap (voor zover u geen privéwaarborgen heeft gegeven).
• Professionele uitstraling: werken met een vennootschap geeft een grotere professionele uitstraling.
Weet dat deze beslissing cruciaal is voor de verdere ontwikkeling van uw activiteiten. Bovendien zal deze beïnvloed worden door de individuele karakteristieken van uw dossier.
De keuze voor een eenmanszaak of een vennootschap wordt bepaald door zovele factoren dat het onmogelijk is om hier een standaardantwoorde op te formuleren.
Bekijk en bespreek daarom alle elementen zeker met uw accountant.